Харлан вперше розповіла, що сказала росіянці

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розповіла, що сказала росіянці Анні Смірновій після переможного бою на чемпіонаті світу в Мілані.

Про це українська фехтувальниця сказала в інтерв'ю Tribuna.com.

"Дуже багато запитань про це, дуже багато я чула: "О, сподіваємося, ти скажеш щось погане". Ні. Насамперед я поводилася професійно, я чесно виграла цей бій. Але я їй сказала, що я їй не потисну руку. Все. Я сказала: Я не потисну тобі руку", сказала Харлан.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Харлан розповіла, що погодилася із дискваліфікацією, бо був вибір: або чорна картка або тисне руку росіянці.

"Я сказала, що потискати руку не буду у жодному разі, що я можу зробити це шаблями, як це було при ковіді. Все. Якщо ви хочете мене дискваліфікувати, що неправильно не робіть цього, звісно. Я змирилася з цим, що у мене дискваліфікація, і моя команда також із цим змирилася і підтримала мене в цьому", сказала олімпійська чемпіонка.

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан дискваліфікували на чемпіонаті світу після того, як вона відмовилася потиснути руку "нейтральній" атлетці з країни-агресорки Російської Федерації. Харлан перемогла росіянку у першій сутичці на стадії плей-оф.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову "привітання" з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою дискваліфікацією з турніру.

Міжнародна федерація фехтування спеціально переписала правила поведінки спортсменів напередодні поєдинку за участю Ольги Харлан, сказала головна тренерка збірної України з фехтування Наталія Конрад.