Хмельницький чиновник, підозрюваний у роботі на ФСБ, отримав від влади… квартиру у подарунок

Хмельницький чиновник, підозрюваний у роботі на ФСБ, отримав від влади…  квартиру у подарунок

Начальник відділу програмного забезпечення Хмельницької міської ради підозрюється у державній зраді

Руслан Бітюков, начальник відділу програмного забезпечення управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, отримав квартиру у новобудові від місцевої влади під час війни. За даними державного реєстру, ця квартира має площу 34,4 кв. м і знаходиться у житловому комплексі "Містечко північне".

У червні 2023 року міський голова Хмельницького вручив ключі від квартир сімом співробітникам управління праці та соціального захисту населення. Один з цих співробітників був Руслан Бітюков. Міський голова пояснив свій вибір тим, що ці люди працювали довго і серйозно, а також допомагали при ліквідації наслідків терористичних атак.

За даними правоохоронних органів, Руслан Бітюков потрапив у поле зору СБУ у 2022 році. Його затримали за спробу передати розвіддані куратору ФСБ. За вказівкою окупантів, цей посадовець збирав інформацію про українські військові об'єкти на території регіону.

Окупанти хотіли використати цю інформацію для планування ракетних ударів та диверсій. З'ясувалося, що Руслан Бітюков вступив у зв'язок з ФСБ під час свого навчання у Московському технічному університеті.

Наразі Руслан Бітюков перебуває під вартою і йому може загрожувати довічне ув'язнення за статтею "державна зрада". Міський голова Хмельницького висловив своє бажання, щоб він отримав заслужене покарання, оскільки постачання сил оборони є пріоритетом для міської ради.

Раніше на Хмельниччині жінка з дітьми також передавала дані ФСБ про українських військових.

Читайте також: