"І це напередодні визначального для України саміту НАТО" – громадськість розкритикувала призначення директора АРМА

Громадські активісти розкритикували призначення Кабінетом міністрів Олени Думи головою Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Центр протидії корупції заявив, що призначення Думи незаконне. Також що вона займалася дискредитацією тодішнього кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена.

"Під час конкурсу вона не отримала необхідної кількості голосів. Адже один з членів конкурсної комісії відкликав свій (вирішальний) голос за Думу. Але, як бачимо, владі начхати на процедури та арифметику, тому уряд покірно виконав вказівку згори", сказали в ЦПК.

Активісти заявили, що Дума публічно допомагала Руді Джуліані, колишньому адвокату Дональда Трампа, і підозрюваному у державній зраді екснардепу Андрію Деркачу, "мочити" Байдена.

"І це напередодні визначального для України саміту НАТО, рішення якого великою мірою залежить саме від Байдена", заявили.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також з критикою виступила громадська організація Transparency International Ukraine.

"Рішення щодо призначення Думи точно відіб'ється на майбутньому АРМА. І, на жаль, скоріше за все, у негативному світлі", сказав очільник організації Андрій Боровик.

Нагадав, що створення і належне функціонування Агентства одна з вимог безвізового режиму з Європейським Союзом.

"Тому невміле, і тим більше політично заангажоване управління АРМА може вплинути не тільки на сам орган, але і на євроінтеграційний процес", сказав активіст.

"Знову біг по колу і стрибок на граблі. І це тоді, коли час вимірюється не годинами і днями, а в людських життях", прокоментував перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики, народний депутат Ярослав Юрчишин.

Уряд призначив Думу, бо її погодив Офіс президента, заявив нардеп.

"Лояльність важливіша за євроінтеграцію", сказав Юрчишин.

30 червня уряд призначив директором АРМА Олену Думу. Торік у вересні затвердили комісію для обрання нового керівника відомства.