Іран попереджав Росію про загрозу перед терактом у "Крокусі", - ЗМІ

Іран попередив Росію про загрозу теракту на її території

За інформацією агентства Reuters, перед проведенням стрілянини в "Крокусі" під Москвою, Іран повідомив Росію про високу ймовірність теракту на її території. Згідно з джерелами, перед терактом Тегеран передав Москві отримані дані з допиту арештованих осіб, які були затримані після вибухів в Кермані у січні. Відповідальність за ці теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава - Хорасан".

За даними іншого джерела, Росія отримала інформацію про підготовку теракту, хоча терміни і цілі не були зазначені. Росію також попередили про масштабну операцію та про наявність учасників угруповання, які вже вирушили на її територію.

Теракт в Крокус Сили Холл

Третє джерело, яке є високопоставленим співробітником служби безпеки, повідомило, що влада Ірану виконала свої зобов'язання з інформування Москви, оскільки сама Іран вже довгий час є жертвою терактів. Reuters вбачає в цьому складнощі для Росії довести свою невплітаність у стрілянину в "Крокусі" України, оскільки з лютого 2022 року Іран і Росія співпрацюють у сфері розвідки.

Нагадаємо, що кількість жертв теракту в Підмосков'ї зросла до 137. Росія знала про підготовку теракту в "Крокусі" щонайменше з лютого. Керівник ГУР Кирило Буданов представив кілька версій подій. Незважаючи на це, Росія все ж звинуватила Україну у теракті в "Крокусі".