Кабмін назвав чотири джерела фінансування для відновлення України

Український уряд розраховує, що наступна Конференція відновлення України в Лондоні дозволить мобілізувати міжнародну підтримку для швидкого відновлення нашої держави.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на пресбрифінгу з міністром закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом та міністром з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Грантом Шаппсом. Захід відбувся за підсумками зустрічі, присвяченій Конференції з відновлення України "З Лугано до Лондона" в межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє Урядовий портал.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Основне відшкодування збитків має бути покладено на агресора. Для притягнення Росії до відповідальності за злочини важливо розробити відповідні механізми міжнародного права. Ми розраховуємо, що разом із партнерами ми чітко зафіксуємо положення про те, завдяки яким ресурсам має відбуватися довгострокове відновлення", сказав прем'єр.

Україна пропонує чотири основні джерела фінансування Плану відновлення:

конфісковані російські кошти в Україні та світі; кошти міжнародних партнерів, зокрема міжнародних фінансових організацій; безпосередньо кошти з державного бюджету України; кошти донорів та приватного сектору.

У свою чергу, Грант Шаппс заявив, що Велика Британія впорається із викликом мобілізації підтримки України з усього світу.

США виділяють Україні $125 млн на відновлення енергетичної інфраструктури.

Кошти підуть на деталі та інші матеріали для відновлення об'єктів енергопостачання в Україні після російських ударів, заявила глава Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер, повідомляє DW.

Серед іншого кошти будуть спрямовані на закупівлю резервного харчування для систем водопостачання та централізованого теплопостачання Києва.