Кирило окуповує єпархії УПЦ МП. Відомий архімандрит пояснив, чому мовчить Онуфрій

РПЦ незаконно прийняла Бердянську єпархію у своє підпорядкування

Російська православна церква (РПЦ) прийняла Бердянську єпархію Запорізької області у безпосереднє підпорядкування патріарху Московському Кирилу. При цьому предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій мовчить. Таку думку висловив архімандрит Кирило (Говорун) в інтерв'ю «Главкому».

Архімандрит зазначив, що рухи РПЦ синхронізовані з Кремлем, через що вони займають незаконні території. Керівництво УПЦ МП мовчить і тим самим підтверджує свою згоду з цими діями.

Говорячи про УПЦ МП, архімандрит наголосив, що там існує тріумвірат, включаючи митрополита Онуфрія, митрополита Бориспільського Антонія і отця Вадима Новинського. При цьому, рішення керівництва Церкви приймаються лише Онуфрієм, а інші члени не наважуються ставити запитання.

Загалом, архімандрит підкреслює, що РПЦ Москва анексує цілі єпархії, а УПЦ МП мовчить, що свідчить про те, що це єдина церква.

Рішення Синоду РПЦ

Синод РПЦ також прийняв рішення про утворення на окупованих територіях Херсонської єпархії ще однієї єпархії УПЦ МП. Це рішення є незаконним і вказує на посилення впливу РПЦ в окупованій території.