Коли і скільки потрібно прогрівати автомобіль: поради

Прогрів машини залежить від багатьох факторів, включаючи кліматичні умови, тип двигуна і модель автомобіля.

Потрібно пам'ятати, що сучасні автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами зазвичай не вимагають тривалого прогріву, як це було кілька десятиліть тому, пише "Главред".

Як і коли прогрівати машину

Ось деякі загальні рекомендації з питання коли і скільки треба прогрівати машину:

1) Температура навколишнього середовища у холодні зимові дні прогрів мотора може бути корисним. Залежно від температури, це може зайняти від декількох хвилин до 10-15 хвилин. Однак не варто прогрівати двигун занадто довго, бо це може збільшити витрату палива і негативно позначитися на навколишньому середовищі.

2) Тип двигуна електричні та гібридні автомобілі не вимагають прогріву, оскільки вони використовують електричний двигун або комбінацію електричного і бензинового/дизельного моторів.

3) Сучасні технології багато сучасних автомобілів обладнані системами, які допомагають швидше досягти оптимальної робочої температури. Наприклад, системи push-to-start дозволяють їхати відразу ж після того, як водій запустити двигун.

4) Регулювання обертів холостого ходу прогрівати двигун рекомендується тільки після того, як будуть скориговані обороти ‒ так, щоб вони були трохи вище звичайних (близько 1 000-1 200 в хвилину). Це і допоможе двигуну швидше нагрітися.

5) Дотримання техніки безпеки - не перегрівайте двигун. Якщо ж на вулиці і так більш-менш тепло, то немає потреби в прогріванні. Краще відразу їхати за потрібним маршрутом.

Скільки потрібно прогрівати машин, щоб не сів акумулятор

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Для того, щоб уникнути розрядки акумулятора, необхідно знати, що акумулятори автомобілів розряджаються при низьких температурах через хімічних процесів, що відбуваються всередині них.

Прогрів двигуна може допомогти підвищити температуру в моторному відсіку і прискорити нагрівання акумулятора, але важливо розуміти ‒ це не єдиний спосіб захисту акумулятора.

Ось кілька порад з цього питання:

Короткостроковий прогрів якщо ваша мета уникнути розрядки акумулятора, необов'язково прогрівати машину довго. Запустіть двигун на кілька хвилин, щоб акумулятор почав заряджатися і масло в двигуні стало більш рідким, що полегшить запуск. П'ять-десять хвилин прогріву в більшості випадків має бути достатньо;

Використовуйте підігрівачі деякі автомобілі обладнані попередніми підігрівачами двигуна або системами обігріву акумулятора. Якщо у водія є така можливість, використовуйте їх, щоб заощадити час і енергію.

Хороший акумулятор переконайтеся, що акумулятор у хорошому стані та має достатню ємність для роботи при холоді.

Запасні системи деякі сучасні автомобілі мають інтелектуальні системи, які керують енергоспоживанням і можуть підтримувати акумулятор при низьких температурах.

Зберігання в гаражі якщо у вас є гараж і можливість зберігати машину в теплому місці, це також допоможе запобігти розрядженню акумулятора.

Але дуже важливо пам'ятати, що прогрів двигуна заради акумулятора не повинен бути надмірно довгим. Адже перегрів мотора також може пошкодити його і багаторазово збільшити витрату палива.

Фото Peugeot 3008 третього покоління з'явилося в інтернеті.

Офіційно авто презентують 12 вересня, пише Autospy.

Автомобіль отримав широку безрамкову решітку радіатора. Вона поєднується з оригінальними діодними фарами.