Колишній нардеп порівняв жінок-поліцейських з повіями. У мережі його назвали "конченим"

Колишній народний депутат сьомого скликання від партії "Свобода" Павло Кириленко прирівняв жінок-поліцейських до повій.

Також заявив, що жінкам не місце у патрульній поліції. Про це написав у Facebook.

"Ну на якого лисого в екіпажі поліції тепер мають бути жінки? Є дійсно заняття та професії де жінка може себе розкрити або підкреслити свою жіночність. Але яка така ефективність та користь від жінки в патрульному екіпажі поліції? Щоб її напарнику не було сумно і не треба було користуватися послугами повій під час роботи?", написав Кириленко.

Також заявив, що поліцейський у Дніпрі "відкрив вогонь на ураження тільки тому, що не хотів зганьбитися в очах своєї емансипованої напарниці".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Такі висловлювання екснардепа викликали обурення серед користувачів Facebook:

"Просто безтямний довбо**б, якого варто б було притягнути до суду за дискримінацію"

"Боже, яке кончене. В цілому, добре, що у нас є інтернет, де хоч зрозуміло, з кого те г*вно лізе"

"А ви знаєте, що з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну в 2022 році до лав ЗСУ за власним бажанням призвані понад 11 тисяч жінок?".

Слова Кириленка можуть мати правові наслідки у вигляді адміністративної відповідальності, сказала юристка Лариса Денисенко, повідомила "Українська правда".

Зводити роль жінок у поліції до повій, знецінювати і наступати на гідність є сексизмом і дискримінацією, зазначила.

"Поліцейські перебувають на першій хвилі стабілізуючих заходів на звільнених тимчасово окупованих територіях. Поліцейські приймають заяви від уцілілих після воєнних злочинів. Поліцейські забезпечують правопорядок під час воєнного стану, що надзвичайно важко, це і чоловіки, і жінки", сказала Лариса Денисенко.

У 2012 році Павло Кириленко потрапив у Верховну Раду за списком ВО "Свобода", дев'ятим номером.

Загалом з 1998-го по 2014 рік п'ять разів балотувався до парламенту від цієї партії, і лише один раз успішно, за даними руху "Чесно". Також балотувався до Одеської обласної ради і тричі до міської, жодного разу вибори не виграв.