Кримський міст атакував "Морський малюк": оприлюднили нове відео удару

Кримський міст 17 липня атакували експериментальним морським безпілотником, який отримав назву "Морський малюк" (Sea Baby).

Цей дрон став результатом багатомісячної розробки, яка розпочалася одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк, пише CNN.

В СБУ надали виданню кадри використання експериментального дрона 17 липня й розповіли нові подробиці атаки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Морські безпілотники ‒ це унікальний винахід Служби безпеки України. Жодна з приватних компаній не бере участі. За допомогою цих безпілотників нещодавно ми успішно вразили Кримський міст, великий десантний корабель "Оленегорський Гірник" та танкер SIG", ‒ сказав Малюк.

На відео, наданому СБУ, видно екран пілота за кілька хвилин до того, як дрон доправив близько 850 кг вибухівки до однієї з бетонних опор мосту.

Джерела в спецслужбі також надали два відео з камер відеоспостереження, на яких видно момент удару одного безпілотника по дорожній ділянці мосту, а потім приблизно через 5 хвилин ще один удар ‒ по залізничній ділянці з протилежного напрямку.

В СБУ також запевнили, що будуть нові подібні атаки по об'єктах ворога.

У ніч проти 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи. На фото видно руйнування щонайменше одного прольоту.

Нині Кримський міст не витримує навантажень і сповільнює логістику російських окупантів. Загарбники тренуються та намагаються вибудувати оборону, щоб вберегти міст від ударів ЗСУ. Про це розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк.