Кум Путіна тікав у формі українського військового

Протягом 48 діб народний депутат від партії "Опозиційна платформа За життя" і кум Володимира Путіна 68-річний Віктор Медведчук переховувався від Служби безпеки України. 12 квітня його спіймали на виїзді з Києва.

 Це була складна операція. Тривала майже місяць, каже колишній голова СБУ Іван Баканов, 47 років. Бо російські спецслужби паралельно організували власну спецоперацію з порятунку Медведчука. Залучили куплених правоохоронців і бандитів.

Медведчука звинувачують у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. На момент втечі перебував під домашнім арештом.

За три дні до нападу Росії Віктор Медведчук вивіз майно з маєтку у Києві. Згодом зник сам ховався на орендованій квартирі. 12 квітня вирушив у Придністров'я. Там його чекали агенти Федеральної служби безпеки РФ, які мали доставити до Москви. Тікав в українській військовій формі у супроводі підкуплених правоохоронців.

Після арешту Медведчук дав свідчення. Видав інформацію про причетність п'ятого президента Петра Порошенка до закупівлі вугілля в окупантів та виведення нафтопроводу "Самара Західний напрямок" із державної власності.

22 вересня Медведчука обміняли на 200 українських військових. Судова справа проти нього триває.

 Кремль погодився обміняти кума Путіна, бо знайшли для нього призначення, говорить політолог Максим Джигун. П'ять місяців про Медведчука не згадували, відхрещувалися, а тут раптом обмін. У Кремлі його раптом захотіли побачити й запитати, куди поділися гроші, які він брав за розхитування ситуації в Україні.