Маркарова повідомила деталі розгляду "українського" пакету допомоги в Сенаті 23 квітня

Сенат США розпочне розгляд пакету документів про допомогу Україні

Сьогодні о 13:00 за вашингтонським часом (20:00 за київським) Сенат США розпочне розгляд пакету документів про допомогу, що включає в собі допомогу Україні, повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

"Відповідно до оголошеного графіку, початок розгляду пакету документів про допомогу, що включає в собі допомогу Україні, в Сенаті заплановано на 13-00 за Вашингтоном (20-00 за Києвом)", - зазначила Маркарова.

Сенат проведе спочатку два поіменні голосування щодо пропозиції внести поправку сенатора Шумера до Законопроекту Про національну безпеку H.R.815 та клопотання про завершення дебатів щодо цього законопроєкту.

"Після цих двох голосувань (за умови їх схвалення) сенатори матимуть 30 годин (але не більше 1 години на кожного) для обговорення законопроєкту, після чого буде проведено остаточне голосування", - додала посол.

Маркарова також наголосила, що тривалість цієї частини процедури буде залежати від того, як багато сенаторів виявлять бажання виступити і скільки часу виступатимуть. "Будемо інформувати про перебіг цього важливого для нас розгляду", - підсумувала вона.

Нагадування: Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot

Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot.

Також Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США.