Масована атака по Україні: що відомо на цю мить (оновлюється)

Уранці 7 лютого російські війська масовано атакували Україну, випустивши ракети з літаків Ту-95МС та Ту-22М3. Також ворог використовував балістику та запускав "Шахеди".

Львівщина

Ракета на Львівщині летіла в бік Польщі. На відстані 20 км до кордону ракета змінила курс на 180 градусів. Три польських винищувачі F-16 вилетіли на перехоплення ракети.

У Дрогобичі було чутно вибухи.

Київ

Лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. В районах Дніпровського та Деснянського загалом відключили від електромереж 19,4 тисячі абонентів, повідомляє Міненерго.

Характер пошкоджень встановлюється. Енергетики розраховують відновити постачання електроенергії споживачам протягом трьох годин.

Екстрені служби працюють у Голосіївському районі. В 18-поверховому будинку гасять пожежу на кількох поверхах. Також ліквідовують пожежу в будівлі СТО.

Віталій Кличко повідомив про те, що внаслідок ворожої атаки пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці встановлюють масштаби пошкоджень і невідкладно почнуть ремонтні роботи.

"Збільшується кількість постраждалих внаслідок атаки на столицю. Наразі постраждали 9 людей. З багатоповерхівки в Голосіївському районі вже госпіталізували 6 осіб. Серед них - вагітна жінка. Екстрені служби працюють на місці," - заявив Кличко.

Під час третьої ракетної атаки по Києву від початку року росіяни використали крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55. Сили протиповітряної оборони столиці збили близько 20 ракет, повідомляє КМВА.

Київська область

Лунали вибухи.

Харків

У Харкові з 6:00 годин почався обстріл ракетами С-300, зафіксоване попадання в Слобідському районі. Є пошкодження нежитлових об'єктів. Жінка 52 роки отримала легкі ушкодження, без госпіталізації. Огляд місць подій триває.

Харківщина

Ворог обстрілював близько 22 населених пунктів Харківщини артилерією та мінометами, зокрема: Вовчанськ, Охримівка, Варварівка, Козача Лопань, Мала Вовча, Піщане, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка та інші.

Окупанти посилили удари керованими авіабомбами, які вразили Ветеринарне, Охрімівку, Малу Вовчу, Піщане та інші населені пункти.

За даними поліції, після ракетних ударів в Харкові звернулися по допомогу троє громадян.

"П'ять ракетних ударів завдав ворог по Харкову. Зафіксовано пошкодження нежитлових об'єктів. Працівники ДСНС та поліції надали допомогу трьом постраждалим мешканцям міста!" - повідомив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Миколаїв

Були попадання ракет і запуски "Шахедів". Пошкоджено близько 20 будинків і водопровідні мережі. Також сталася пожежа на ділянці підземного газопроводу та на території інфраструктурного об'єкта.

Є поранені та загиблий.

Черкаська область

Лунали вибухи.