Меч пронизує Росію: Буданов і Нацбанк презентували унікальну монету

Національний банк презентував монету "Воєнна розвідка України".

Випуск приурочено до Дня воєнної розвідки. Презентацію відвідав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. Про це повідомила фінустанова.

"Успіхи та здобутки розвідників зазвичай не є загальновідомими, але прийде час і український народ обов'язково дізнається невідомі імена сучасних Героїв. Ця монета присвята справжній непереможності та силі духу наших воїнів", сказав голова НБУ Андрій Пишний.

"Найбільша цінність монети полягає в тому, що вона виходить під час повномасштабного вторгнення, чим символізує панування бойового духу над небезпекою", заявив Буданов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На аверсі монети в центрі на матовому тлі розміщена емблема ГУР.

На реверсі по колу написи: Воєнна розвідка України та гасло воєнних розвідників латиницею Sapiens dominabitur astris ("Мудрий пануватиме над зірками").

У центрі на тлі поверхні земної кулі зображення сови, що пронизує мечем абриси території країни-агресора Російської Федерації (на ефесі меча зображено Тризуб малий Державний Герб України).

Придбати монету можна буде з 6 вересня в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

"Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 10 тисяч пам'ятних монет, усі вони будуть доступні з першого дня продажу", повідомили.

У серпні НБУ випустив монету "ППО надійний щит України".

24 серпня Національний банк України і Національний банк Польщі випустили спільний набір монет "Дружба та братство найбільше багатство".