Міноборони анонсувало смарт-мобілізацію в Україні

У два кліки - подати заявку на мобілізацію

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що вже незабаром буде можливість подати заявку на мобілізацію у два кліки. Вона розповіла, що люди зможуть вибрати спеціальність, яку хотіли б вивчати в армії, наприклад, стати оператором дронів або артилеристом. Це спростить процес реєстрації і залучення військовозобов'язаних.

Катерина Черногоренко також наголосила на важливості рекрутингового підходу в армії. Вона вважає, що людині потрібно дати можливість обрати командира, якому вона довіряє. Таким чином, зросте довіра та мотивація вийти на військову службу. Заступниця міністра оборони нагадала, що Збройні Сили України є найбільшим працедавцем в країні, тому вони мають можливість привертати найкращі кадри з цивільного життя і розвиватися ще швидше та технологічніше.

Крім того, Катерина Черногоренко зазначила, що електронний кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного, але використовувати його буде рішенням самого громадянина.

Закон про е-кабінет військовозобов'язаного

Україна розпочала процес спрощення бюрократичних питань для військовозобов'язаних. Президент Володимир Зеленський підписав закон про е-кабінет, який дозволить удосконалити взаємодію між державою та людьми, які повинні служити в армії. Закон передбачає можливість спростити процес медичного огляду і забезпечити соціальний захист військовослужбовців та поліцейських.

Новий закон відміняє статус обмежено придатних до військової служби, тому всі чоловіки, які були визнані обмежено придатними, повинні будуть пройти повторний медичний огляд протягом дев'яти місяців. Це дозволить забезпечити дотримання прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.