Головна

"Моя справа": на Донеччині збільшилась кількість грантів на створення власного бізнесу

Донеччина бізнес гранти зменшилась

Зростання грантоотримувачів на створення бізнесу на Донеччині

На Донеччині зафіксовано зростання кількості грантоотримувачів на створення власного бізнесу. У 2023 році держава виділила 37 грантів програми "Моя справа", а у 2024 році за п’ять місяців вже надано 29 таких грантів.

Начальниця відділу ММСБ філії Донецького обласного управління АТ "Ощадбанк" Наталя Роєва повідомила, що більшість грантів (90%) були виділені для відкриття кав’ярень та стрітфудів - сфери обслуговування в громадських місцях і на вулицях.

"Ці гранти взяли ФОПи для свого мікробізнесу. У тому числі є гранти на відкриття мобільного автосервісу та на торгівлю товарами першої необхідності, але основна частина це кав'ярні та фастфуди, які є популярними у суспільстві", - пояснила Роєва.

Гранти "Моя справа" в рамках програми "єРобота" надаються підприємцям з метою створення нових робочих місць. Максимальна сума гранту становить 250 тис. грн, але є і можливість отримати 50 тис. грн або 150 тис. грн. Однією з умов отримання грантів є найняття працівників.

"Якщо підприємець отримає грант від 150 до 250 тис. грн, то повинен найняти не менше двох працівників. При отриманні гранту до 150 тис. грн потрібно мати одного найманого працівника. За таких умов можна подати заявку й на 10 тис. грн, якщо така сума вистачає, але однаково потрібно прийняти працівника", - пояснила Роєва.

У цьому році гранти отримали підприємці з міст Покровськ, Краматорськ, Слов'янськ, Добропілля, які відрізняються активним бізнес-розвитком та попитом на різноманітні послуги.

Читайте також: