Мобілізація, енергетика, ППО, виплати: Шмигаль провів засідання Кабміну

Оновлена ухвала про бронювання: Шмигаль дав доручення міністерствам

Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль, на засіданні Кабінету міністрів віддав доручення міністерствам щодо внесення оновленої ухвали про бронювання. Про це заявив сам Шмигаль на засіданні уряду.

"У питанні бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств, критично важливих для економіки, не повинно бути жодних спекуляцій та маніпуляцій", - зауважив він.

Шмигаль наголосив на необхідності чітких критеріїв для визначення підприємств критичної інфраструктури та створення справедливої ухвали. Він закликав міністерства найшвидше внести оновлену постанову та скласти повний перелік об'єктів і підприємств критичної інфраструктури.

Прем'єр-міністр також звернув увагу на енергетичну безпеку та ремонт інфраструктури:

"Наше завдання - до наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору. Використовуємо Фонд підтримки енергетики України та пріоритетно спрямовуємо кошти на області з найважчою ситуацією, зокрема Харків і Харківська область", - зазначив він.

Шмигаль також наголосив на необхідності залучення партнерів для підтримки та посилення протиповітряної оборони. Він зазначив, що вже запрацював Міжнародний реєстр збитків, який допомагає жертвам російської агресії.

Крім цього, уряд працює над створенням Компенсаційної комісії та Компенсаційного фонду, які будуть фінансуватися конфіскованими російськими активами. Також покращується механізм компенсації за пошкоджене майно та розмінування територій.

Уряд також виділяє кошти на ремонт медичного закладу у Чернігові та збільшення автопарку медичних транспортних засобів. Шмигаль також зазначив про впровадження нових технологій у розмінуванні та створення міжнародної коаліції гуманітарного розмінування.

Раніше Рада розглядала питання про обмеження для ухилістів від мобілізації.