Можлива атака з нового фронту ‒ західні аналітики прогнозують наступ Росії

Росія зосереджує десятки тисяч своїх солдатів за межами радіуса дії високоточних ракет американського виробництва.

Аналітики припускають, що загарбники можуть готуватися до оточення українських сил у Донецькій і Луганській областях. Про це пише The New York Times

Можлива також російська атака з нового фронту, щоб відволікти увагу ЗСУ від Донбасу.

Українці нині уважно стежать за переміщеннями сил та техніки навколо прикордонного міста Суми. А також відслідковують будь-які спроби ворога повернутися в Харківську область.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк очікує, що російська армія спробує захопити Донбас, а потім "оголосить про завершення спецоперації" і покличе Україну на переговори.

Це буде вже третя спроба Росії захопити Донбас з початку війни перші дві зазнали невдачі.

За даними британської розвідки, Росія намагалася розпочати "великі наступальні операції" ще з початку січня, але їй вдавалося завоювати лише кілька сотень метрів території на тиждень. Усе через брак боєприпасів і маневрових підрозділів.

Росія хоче діяти швидко, а президент Володимир Путін постійно тисне на свого новопризначеного командувача в Україні генерала Валерія Герасимова. За словами аналітиків, кремлівський диктатор намагається захопити територію Донецької та Луганської областей, аби продемонструвати "успіх" внутрішній і міжнародній аудиторії після місяців ганебних невдач.

Росія збирається навесні відновити потужні наступальні операції в Україні. А зиму використовує для поповнення особового складу та переозброєння. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Росіяни на фронті в Україні активізують наземні атаки у Луганській та на сході Харківської областей. Водночас ворог намагається перерізати на Донбасі шляхи сполучення до Бахмута в Донецькій області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).