На Філіппінах невідомі вбили журналіста під час прямого ефіру

5 листопада ранком журналіст Хуан Джумалон, відомий як DJ Johnny Walker, був вбитий невідомими особами в своєму будинку в провінції Західний Місаміс під час прямої трансляції свого шоу. Про цей інцидент повідомила Національна спілка журналістів Філіппін (NUJP).

За відомостями NUJP, це вбивство стало 199-м серед журналістів з 1986 року та четвертим за часів нинішньої уряду Філіппін.

Організація також наголосила, що саме в цей тиждень світ відзначав Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Після вбивства DJ Johnny Walker Фердинанд Маркос молодший, Президент Філіппін, засудив напад та наказав провести розслідування. У своєму повідомленні в соцмережі X він написав, що демократія не допустить жодних нападів на журналістів, а ті, хто загрожує свободі преси, несуть відповідальність за свої дії.

Також варто згадати, що в Лівані журналісти Reuters та Al Jazeera потрапили під обстріл під час зйомок репортажів. Цей інцидент призвів до загибелі однієї особи та поранення трьох.

У період з 2014 до 2023 року внаслідок російсько-української війни загинуло 75 медійників.