На одному з напрямків російські війська атакували 24 рази – Генштаб

Триває вже 785-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. За останню добу було зафіксовано 87 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у своєму ранковому звіті 18 квітня.

Вдалі удари противника по Україні

Усього ворог випустив чотири ракети і здійснив 57 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних об'єктах. В результаті російські терористичні атаки мали жертви та поранених серед мирного населення. Також постраждали будинки, лікарня, готель та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

За останню добу авіація ударила по населених пунктах: Рождественське (Сумська область), Синьківка (Харківська область), Білогорівка та Серебрянське лісництво (Луганська область), Диліївка, Івано-Дар'ївка, Роздолівка, Верхньокам'янське, Андріївка, Ступочки, Костянтинівка, Кліщіївка, Новоселівка Перша, Очеретине, Водяне, Новокалинове, Новопокровське, Спірне, Сокіл, Семенівка, Соловйове, Красногорівка, Новобахмутівка, Георгіївка, Урожайне, Олександропіль, Старомайорське (Донецька область), Роботине (Запорізька область), Кринки та Берислав (Херсонська область).

Було обстрілених більше 120 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Ситуація на фронтах бойових дій

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без значних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник залишається у прикордонних районах і веде провокаційну діяльність, щоб запобігти перекиданню наших військ на небезпечні напрямки.

На Куп'янському напрямку ворог чотири рази атакував наші позиції поблизу Новосергіївки (Харківська область).

На Лиманському напрямку сили оборони відбили три атаки в районах населених пунктів Невське (Луганська область) та Терни (Донецька область).

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 24 атаки біля Білогорівки (Луганська область), Виїмки, Роздолівки, Часів Яр, Нового, Кліщіївки (Донецька область), де противник намагався покращити своє тактичне положення з використанням авіації.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 19 атак в районах населених пунктів Семенівка, Новобахмутівка, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське та Новоукраїнка (Донецька область).

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Водяне, Красногорівка, Побіда, Новомихайлівка та Урожайне (Донецька область), де противник спробував 23 рази прорвати оборону наших військ за допомогою авіації.

На Оріхівському напрямку окупанти, з використанням авіації, п'ять разів атакували позиції наших захисників поблизу Старомайорського (Донецька область).

На Херсонському напрямку ворог не здається в своїх намірах витіснити наші війська з плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом останньої доби російські окупанти влаштували три безуспішні атаки на позиції нашої армії.

Ефективні удари ЗСУ по позиціях противника

Українські військові продовжують активні дії для завдання ворогові втрат у живій силі та техніці, виснаження противника по всій лінії фронту.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони провела удари по восьми районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ також завдали ударів по складу боєприпасів та іншому важливому об'єкту ворога.

Читайте також:

  • Окупанти посилили масштаби механізованих наступів у Донецькій області: аналіз ISW
  • Атака Росії на Чернігів: кількість загиблих зросла