На російському ТБ видали прапор і герб Удмуртії за шеврони «канадського найманця ЗСУ»

Російське телебачення помиляється з прапором Удмуртії

На російському телебаченні сталася неприємна помилка, коли прапор та герб Удмуртії були помилково представлені як шеврони канадського найманця в ЗСУ. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій.

У репортажі, автором якого є Гусейн Гусейнов, розповідається про нещодавні бої на Донбасі. Російський "визволитель" демонструє журналісту шеврони, які, як повідомляється, були здобуті від українських солдатів, включаючи шеврони України та Канади. Розповідаючи про це, коментатор зазначає, що "присутність найманців у ЗСУ вже давно не є секретом для нікого".

Цей репортаж був показаний лише в далекосхідних регіонах РФ і був вирізаний з випуску новин, який транслювався в центральній частині Росії. Причиною цього було те, що "канадські шеврони" насправді були з гербом Удмуртії.

Це не перший приклад пропаганди на російському телебаченні

Центр стратегічних комунікацій відзначає, що подібні помилки на головних телеканалах РФ стали частим явищем. Однак, з огляду на те, що Юлія Чумакова, яка стала відомою після вигаданого репортажу про "розіп'ятого хлопчика", продовжує працювати на Південноросійському бюро Першого каналу, такі помилки виглядають не як недбалість, а як свідома політика, яка отримує підтримку та поощрення.

У Центрі стратегічних комунікацій, хоча ганебно, висловили припущення, що жителям Удмуртії, мабуть, було приємно хоча б на мить уявити себе канадцями. Зарплати в Удмуртії становлять близько $545, що значно менше, ніж в Канаді, де середня зарплата становить $3500.

Раніше російські пропагандисти стверджували, що керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов потрапив у полон до окупантів. Вони також розповсюджували фейк про смерть головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова під час ракетного удару у Харкові.

Крім цього, росіяни поширюють хибну інформацію про евакуацію Харкова через загрозу оточення.