Нардепи придумали, як долучити засуджених до служби у ЗСУ

Пропозиція звільнити засуджених в обмін на мобілізацію

У середу, 13 березня, народні депутати зареєстрували законопроєкт №11079, який пропонує звільнити засуджених від відбування покарання в обмін на мобілізацію.

Згідно з документом, засудженим пропонується умовно-дострокове звільнення за умови, що вони служитимуть за контрактом. Ініціаторами законопроєкту є 14 народних депутатів, більшість з них - представники партії "Слуга народу".

Наразі сам текст законопроєкту на сайті Верховної Ради ще не оприлюднено.

Мобілізація засуджених може стати реальністю

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що законопроєкт щодо мобілізації засуджених і ув'язнених осіб може бути зареєстрований у Верховній Раді на цьому тижні. Він зазначив, що є багато ув'язнених і засуджених, які готові прийняти контракт і захищати країну.

Наразі в Україні не практикується мобілізація засуджених, хоча були заяви відповідних посадовців. Однак, варто зазначити, що ця проблема розглядалась, зокрема, щодо громадян з довічним позбавленням волі. Міністр юстиції також наголосив на можливості відправити корупціонерів на фронт, зазначивши, що вони, хоча й мають свій патріотизм, є жадібними особами. Він підкреслив, що корупція є поширеним явищем в Україні, яке культивувалося протягом десятиліть.