"Неприховано радіємо": у ЗСУ прокоментували нову "бавовну" в Криму

У тимчасово окупованому Криму ввечері 30 серпня знову пролунали вибухи.

Їх чули, зокрема, у Феодосії та селищі Приморському. Додаткову інформацію щодо роботи сил оборони по Кримському півострову ще уточнюють. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Тому поки що спостерігаємо, а десь навіть неприховано радіємо", ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, у Криму розташовані певні військові запаси росіян, в тому числі й Чорноморського флоту РФ.

"Відтак, будь-яка робота та знищення цих запасів ‒ абсолютно законні цілі", ‒ зазначила Гуменюк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона також прокоментувала намагання окупантів захистити Керченський міст баржами. Каже, що вони є заспокійливими для самих загарбників, адже "захищаючись з моря, треба спостерігати й за повітрям".

"Знаєте, коли нервуються, то руки мають бути чимось зайняті. От приблизно такий стан у них зараз відносно цієї зайвої конструкції. Військово-політичним керівництвом України доля цієї конструкції визначена, а значить сили оборони продовжать атаки", ‒ наголосила Гуменюк.

Вона також висловилася про атаки безпілотників по території Росії.

"Ми анонсували, що починаємо сезон бавовни. Вона буде квітнути, поки будуть сприятливі умови. Поки що нас все влаштовує. Звісно, мають настати й у нас жнива", ‒ сказала речниця.

Минулого місяця на Кримському мосту пролунали вибухи. На фото було видно руйнування щонайменше одного прольоту.

Голова Служби безпеки України Василь Малюк повідомив, що руйнування мосту одна з операцій СБУ. Міст атакували експериментальним морським безпілотником, який отримав назву "Морський малюк", розповів голова СБУ.