Німеччина збудує один із найбільших тунелів у Європі: подробиці проєкту

У Німеччині було представлено проєкт майбутнього тунелю, який стане частиною величезного європейського залізничного коридору, що сполучає Балтику та Стамбул. Про це пише Railway Technology.

Проєкт передбачає будівництво 30-кілометрової дороги через Рудні гори, які знаходяться на кордоні Чехії та Німеччини. Цей тунель може стати головною магістраллю, що об'єднує обидві країни.

Інженерам потрібно знайти найкращий маршрут від німецького Хайденау до чеського міста Усті над Лабем. За результатами досліджень, оптимальним рішенням буде побудувати один довгий тунель. До основної споруди також буде потрібно під’їзні шляхи та стрілочні перекази.

Цей проєкт має стратегічне значення для Єврозони. Він дозволить скоротити час в дорозі із Дрездена до Праги до однієї години, що в 2,5 рази швидше, ніж зараз. Тунель стане також альтернативою наступний залізничній лінії, яка періодично затоплюється та часто зупиняється через несправності.

Пропозиція компанії Deutsche Bahn, основного залізничного оператора в Німеччині, буде представлена в Бундестазі в середині 2024 року. Після цього будуть знайдені джерела фінансування та підготовлені проєктні документи. Роботи розпочнуться не раніше 2030 року та триватимуть близько тринадцяти років. Тунель буде доступний для використання до 2045 року.

Якщо цей проєкт буде реалізовано, він стане одним із найдовших у Європі. Серед подібних залізничних об'єктів він займе четверте місце після Готардського тунелю у Швейцарії (57 км), 50-кілометрової дороги під Ла-Маншем (частина дороги проходить під водою протягом близько 40 км) та Базового тунелю Летчберг у Швейцарії (34,5 км).

Протягом наступних десяти років у Європі планується побудувати ще три великі залізничні тунелі. У 2025 році в Австрії буде відкрито тунель через хребет Коральпе завдовжки 33 км. У 2032 році заплановано відкриття двох транскордонних тунелів Мон-де-Амбін між Францією та Італією (57,5 км) та Бреннерського тунелю між Італією та Австрією (55 км). Після запуску Базового тунелю він стане найбільшою ділянкою на залізничних лініях по всьому світу.