Путін пригрозив постачанням ракетної зброї противникам країн Заходу

Путін пригрозив постачанням ракетної зброї противникам країн Заходу

Путін загрожує поставити зброю противникам західних країн

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва має намір постачати далекобійну зброю своїм противникам як "асиметричну відповідь" на удари західними ракетами вглиб російської території.

Путін відзначив, що вважає удари високоточними західними ракетами неможливими без участі західних військових, які беруть участь у виборі цілей. Він запитав, чому Росії не дозволяється поставляти свою зброю туди, де наносяться удари по її чутливих об'єктах.

"Ми думаємо, що якщо хтось вважає за можливе постачати таку зброю в зону бойових дій для завдання ударів по нашій території, створення проблем для нас, то чому у нас немає права постачати нашу зброю такого ж класу в ті регіони світу, де будуть наноситися удари по чутливих об'єктах тих країн, які роблять це щодо Росії?"

В інтерв'ю не було вказано, кому саме російські ракети можуть бути поставлені. Але відомо, що американські військові бази регулярно атакують угруповання, що підтримуються Іраном, а також озброєні формування хуситів в Ємені. У таких атаках часто використовуються іранські ракети та дрони, і Росія зацікавлена в отриманні цієї зброї від Тегерана.

Крім того, Північна Корея, яка є союзницею Росії, регулярно запускає ракети у бік Південної Кореї та Японії. За повідомленнями західних розвідок, Росія купувала ракетні комплекси від Пхеньяна.

Джерело: Радіо Свобода

Читайте також: