У Держдепі прокоментували можливість ескалації через дозвіл ЗСУ бити по цілях у Росії

У Держдепі прокоментували можливість ескалації через дозвіл ЗСУ бити по цілях у Росії

США дозволили Україні завдавати удари по Росії на кордоні Харківської області

У Державному департаменті заявили, що дозвіл Сполучених Штатів на удари з американської зброї по цілях на території Росії, призначений для захисту України, не призведе до ескалації бойових дій на фронті. Про це повідомив речник Державного департаменту Метью Міллер.

Прес-секретар офіційно підтвердив, що президент США Джо Байден дозволив Збройним силам України завдавати удари з американської зброї по цілях на території РФ, але лише на кордоні Харківської області. Це пов'язано з тим, що російські війська знаходяться біля кордону та обстрілюють Харків. Українські військові мають право відповідати на ці атаки, але лише по військових цілях у даному районі.

Міллер також зазначив, що Білий дім не передбачає ескалації бойових дій на фронті. "Ми не вважаємо так", - підкреслив він.

Росія є агресором у війні в Україні, а саме диктатор Путін постійно підвищує рівень ескалації. Росія стягує свою військову техніку аж до кордону та обстрілює цивільні цілі, тому ми вважаємо доцільним, щоб Україна мала можливість захиститися", - заявив Міллер.

Він також додав, що Сполучені Штати продовжать вживати відповідні заходи у відповідь на президента Путіна, який надав Україні можливість захистити себе.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: