Оксана Забужко розповіла про «майже еротичний» сон із Залужним

Оксана Забужко поділилася своїми враженнями від чуток про звільнення Валерія Залужного

Письменниця, літературознавиця та публіцистка Оксана Забужко висловила свою позицію щодо поширення чуток про звільнення головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Вона вважає, що такі новини тільки зміцнюють образ Залужного як народного лідера.

У своїй публікації на Facebook Забужко розповіла про свій незвичайний сон, в якому з'явився генерал. Вона привітала його в цьому сні із великою вдячністю, але водночас виразила свою обуреність через негативні статті про нього в українських ЗМІ. Письменниця також висловила свою симпатію до іншого генерала, який є її “крашем”.

Снився Залужний. Уві сні я гладила його по голові, а він дивився на мене вдячними очима (вибачте, пане генерале!). Тут от що цікаво. При всій безмірній вдячності-довірі-шані до головнокомандувача, я щоразу сердилася, читаючи в наших ЗМІ про нього «краш всіх українських жінок». По-перше, це збіса жовтопресний прийом, і про головнокомандувача в час війни так писати глупо (це вам не поп-зірка!), а по-друге, я страх не люблю, коли мене кудись вписують без моєї згоди, і регулярно скидалась на таке рибкою, що – ні, не всіх, мене прошу зі списку викреслити, він зовсім не мій тип, якщо вже про краші, то в мене є серед нашого прекрасного генералітету (дай їм усім Боже здоров'ячка, де тільки вони нам такі наросли, красені!) свій краш – генерал Ніколюк, той, що весною 2022-го виграв битву за Чернігів і сам у розвідку ходив – от там все чисто як я люблю, що типаж, що голос-манери, дивишся на фото і шарієшся як підлітка, не кажіть чоловікові, ха-ха-ха...»

Забужко висловила свою думку про реакцію українців на чутки про звільнення Залужного. Вона вважає, що ці спроби маніпуляції тільки зміцнюють підтримку головнокомандувача серед населення. Письменниця стверджує, що кожна нова хвиля таких чуток тільки посилює роль Залужного як лідера. Вона закликала українців бути обережними та не давати впасти на маніпуляції.

Нагадаємо, що чутки про звільнення Залужного з'явилися 29 січня, але ними швидко було спростовано. Міністерство оборони України заявило, що ці новини не відповідають дійсності. Валерій Залужний є діючим головнокомандувачем Збройних Сил з липня 2021 року.