Окупанти зменшили кількість штурмів на деяких напрямках – Генштаб

Ця новина стосується триваючої війни Росії проти України. За останні 673 дні, ворог здійснив 42 бойових зіткнення, в результаті яких було нанесено два ракетних та 40 авіаційних ударів. Ворог також обстрілював позиції наших військ та населені пункти. В цей час, на жаль, було загиблих та поранених серед цивільного населення, а також значні руйнування приватних житлових будинків і інфраструктури, включаючи лікарні. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних Сил України.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація залишається стабільною, немає ознак, що ворог готується до наступальних дій. Збройні сили Білорусі продовжують виконувати свої завдання на прикордонних районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує займати позиції на прикордонних районах, здійснює розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території РФ. Також він збільшує кількість мінно-вибухових загороджень біля кордону України. Напад на мінно-вибухові загородження було зафіксовано в різних населених пунктах, таких як Клюси, Леонівка, Бучки Чернігівської області, Середина-Буда, Студенок, Волфине, Миропілля, Угроїди, Рясне, Попівка Сумської області, Уди, Вовчанськ, Мала Вовча, Бударки, Кам'янка Харківської області.

На Куп'янському напрямку

Українські військові відбили 12 атак на посади біля Синьківки Харківської області. Також були авіаційні удари поблизу Петропавлівки та Глушківки Харківської області. Артилерійські та мінометні обстріли також відбулися в багатьох населених пунктах, таких як Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове в Харківській області.

На Лиманському напрямку

Противник не проводить наступальних дій. Однак він завдав авіаційних ударів по населених пунктах Луганської та Донецької областей. Також були артилерійські та мінометні обстріли в районах Невського, Новолюбівки, Серебрянського лісництва Луганської області і Терні, Колодязі, Ямполівки, Сіверська, Спірне, Переїзна Донецької області.

На Бахмутському напрямку

Силами оборони вдалися відбити три атаки в зоні Богданівки та Андріївки Донецької області. Також були артилерійські та мінометні обстріли в районах Васюківки, Оріхово-Василівки, Калинівки, Іванівського, Ступочки та інших населених пунктів в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку

Ворог зробив 11 атак на позиції наших військ поблизу Новобахмутівки, Авдіївки, Первомайського та Невельського районів Донецької області. Українські війська зуміли відбити ці атаки. Були також артилерійські та мінометні обстріли поблизу Очеретине, Бердичі, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського районів Донецької області.

На Мар'їнському напрямку

Наші військові продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Були здійснені дві безуспішні атаки на наші позиції. Також були артилерійські та мінометні обстріли в Гострому, Георгіївці, Побєді, Новомихайлівці, Костянтинівці.

На Шахтарському напрямку

Противник не брав участі у наступальних діях. Однак він здійснив авіаційний удар в районі Старомайорського населеного пункту Донецької області. Були також артилерійські та мінометні обстріли в багатьох населених пунктах, таких як Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Урожайне, Макарівка, Рівнопіль.

На Запорізькому напрямку

Сили оборони вдалося відбити дві атаки в районах Роботиного та Новодарівки Запорізької області. Ворог, за допомогою авіації, безуспішно намагався витіснити наші війська з їх позицій. Були також артилерійські та мінометні обстріли в Левадному, Полтавці, Залізничному та інших населених пунктах Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Противник здійснив артилерійські обстріли в районах Золотої Балки, Тягинки, Іванівки, Новотягинки, Херсона, Софіївки та Станіслава Херсонської області.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби він спробував провести 13 штурмових атак, але був відбитий нашими військами, які вберегли свої позиції та завдали ворогу значних втрат. Українські воїни продовжують оборону, утримують зайняті позиції та долають ворожий опір.

Протягом доби, наша авіація нанесла удари по 17 районах зосередження ворожих сил, а також по двом зенітно-ракетним комплексам. Ракетні війська також здійснили удари по двом районам зосередження ворожих сил, чотирьом артилерійським засобам та двом сховищам боєприпасів.