Орбан виступив з дивними заявами щодо України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан завив, що США повинні перестати підтримувати Україну зброєю та грошима.

Це ніби то має зупинити війну, сказав він у різдвяному інтерв'ю виданню Magyar Nemzet.

Орбан назвав 2022 рік найнебезпечнішим за останні 30 років. Заявив, що Угорщина зіткнулася з небезпекою бути втягнутою у війну в Україні.

Він заявив, що у війні необхідне припинення вогню та мирні переговори.

"Україна може продовжувати воювати тільки до тих пір, поки США підтримують їх грошима і зброєю. Якщо американці хочуть миру, то мир буде" заявив Орбан.

Додав, що позиція Угорщина є "проугорською".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наша відповідь на питання, чи ми знаходимося на хорошій, чи поганій стороні історії, полягає в тому, що ми знаходимося на угорській стороні історії", сказав прем'єр.

При цьому він наголосив, що Угорщині допомагає Україні.

"Ми підтримуємо і допомагаємо Україні, ми зацікавлені у виживанні суверенної України, і ми зацікавлені в тому, щоб Росія не становила загрози безпеці Європи. Але ми не зацікавлені в тому, щоб здати всі наші економічні відносини з Росією", підкреслив Орбан.

Угорщина не підтримує новий пакет санкцій проти Росії. Вона також виступила проти пропозиції подвоїти фонд ЄС, з якого фінансуються постачання зброї Україні.

Необхідно переглянути правило Європейського Союзу про одностайність рішень через дії Угорщини. Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.