Передчасно повідомили про звільнення села: у бригаді пояснили, чому так відбулось

У третій окремій штурмовій бригаді Збройних сил України прокоментували суперечку щодо заяв про звільнення села Андріївка біля Бахмута.

Тодішня заступниця міністра оборони Ганна Маляр офіційно подала інформацію, але не узгодила це з бійцями. Про це вказали у Telegram-каналі бригади.

Після цього бійці написали, що у районах Кліщіївки та Андріївки тривають важкі бої, а "заява про взяття Андріївки є передчасною".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Інформація з фронту має свою специфіку. Подія, яка у новинах подається як доконаний факт, у бойовій обстановці для її учасників може виглядати неоднозначно", наголосили там.

Повідомлення, опубліковане Міністерством оборони 14 вересня, була отримана офіційними каналами комунікації та поширена відповідно до встановлених норм публікування.

"Довіра це те, чого нам часом не вистачає. Втім ми переконалися: українці разом!" зауважили в бригаді.

Генеральний штаб ЗСУ вранці 15 вересня підтвердив, що Збройні сили України в ході штурмових дій взяли під контроль Андріївку. Продовжують наступ і мають частковий успіх в районі Кліщіївки на Донеччині.

ЗСУ також наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.