Пєсков сказав, чи поїде Путін на саміт G20

Російський диктатор Володимир Путін не поїде на саміт G20, який у вересні відбудеться в Індії.

Путін не планує поїздки на саміт, заявив 25 серпня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков під час брифінгу, передає російське видання "РИА Новости".

"Головний акцент зараз спеціальна військова операція", зазначив він.

10 серпня світові ЗМІ припускали, що президент РФ Путін може особисто взяти участь у саміті G20 в Індії, попри те, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

G20 було створено в 1999 році. Вона складається з Аргентини, Австралії, Бразилії, Канади, Китаю, Франції, Німеччини, Індії, Індонезії, Італії, Японії, Мексики, Південної Кореї, Росії, Саудівської Аравії, ПАР, Туреччини, Великої Британії, США та Європейського Союзу.

Разом на них припадає близько 85% світового ВВП, понад 75% світової торгівлі та приблизно дві третини населення світу.

Індія не запросила Україну взяти участь у саміті G20, запланованому на 9-10 вересня в Нью-Делі. Водночас у списку запрошених є російський диктатор Володимир Путін, ідеться на сайті G20. Також до списку потрапили представники Маврикію, Нігерії, Оману та ОАЕ.

Президент США Джо Байден поїде на саміт G20 в Індії. Це підтвердив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Саміт проходитиме в Індії з 7 по 10 вересня.

На минулий саміт G20 в Індонезії Україна отримала запрошення. Президент Володимир Зеленський тоді по відеозв'язку вперше представив учасникам зустрічі свою формулу миру.

Україна все ще працює над тим, щоб отримати офіційне запрошення на саміт "Великої двадцятки".