Пєсков сподівається, що Україні будуть менше допомагати

У Кремлі сподіваються, що країни Заходу зменшать підтримку України. Речник президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що конфлікт в Україні ніяк не пов'язаний з подіями в Ізраїлі. Він також зазначив, що так звана Спеціальна Військова Операція ("СВО") в Україні прогресує за задуманим планом.

Інформаційний портал "INKORR" запрошує вас підписатися на наш телеграм-канал з новинами - INKORR.

По словам речника Кремля, "ми вже неодноразово говорили, що надання озброєнь київському режиму буде зменшуватись, як емоційно, так і фінансово. Це неодмінно станеться, оскільки існують певні обмеження технічних можливостей і звершення нових потреб для розподілу коштів".

В Ізраїлі офіційно було оголошено стан війни. Керівництво Ізраїлю в прийняло рішення про запровадження пункту 40 Алеф військово-політичного кабінету.

Останній раз такий пункт був запроваджений у 1973 році, повідомляє радіостанція Kan в Ізраїлі. Пункт 40 Алеф надає повну свободу дій військовим силам, роблячи їх звільненими від обмежень. За таким пунктом армія повинна доповідати політичному керівництву країни.

На початку 7 жовтня бойовики з угруповання ХАМАС провели масштабний ракетний обстріл по території Ізраїлю.

Крім того, бойовники розпочали наземну атаку на ізраїльську територію. Сили ХАМАС захоплювали території, вчиняли вбивства і викрадали заручників. Посольство Ізраїлю у Сполучених Штатах донесло про 100 заручників, утримуваних бойовиками.