Південна Корея допоможе реабілітувати українських військових

Південна Корея виділить 12 млн доларів на реабілітацію українських військовослужбовців

Міністр закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Йоль повідомив, що Сеул виділить 12 млн доларів на процес реабілітації українських військовослужбовців. Він також зазначив, що Південна Корея продовжить підтримувати Україну і надасть пакет допомоги у 2,3 мільярда доларів, починаючи з 2024 року.

Гроші будуть передані через Цільовий фонд НАТО для України, який забезпечує реабілітацію українських армійців. Військово-медичний клінічний реабілітаційний центр НАТО надає необхідну медичну допомогу, проводить дослідження та забезпечує освіту та навчання для поранених військових.

Також НАТО планує сприяти створенню центрів реабілітації в п’яти українських містах, зокрема в Ірпені.

Реконструкція військових реабілітаційних центрів в Україні

У Рівному на базі обласного шпиталю ветеранів війни вже триває будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу. Цей медичний заклад є основним українським центром, де проводять невідкладну реабілітацію військовослужбовців ЗСУ після тяжких травм.

Також Міністерство оборони України та проєкт RECOVERY домовилися про співпрацю у реконструкції найбільшого реабілітаційного центру для військовослужбовців в одній з областей країни.

Джерело: Букви