Погана погода вплине на роботу авіації: Повітряні сили пояснили, як саме

Погіршення погодних умов може негативно вплинути на роботу авіації, зокрема, на процес нанесення ударів по Україні з боку росіян. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

Він також зазначив, що погода суттєво впливає на повітряну обстановку та процес нанесення ударів. Ігнат зазначив, що нічні удари по Україні вплинули на роботу української протиповітряної оборони, але нещодавнє збиття ракети Х-59 свідчило про успішну роботу.

Речник підкреслив, що російський противник буде продовжувати атаки згідно зі своїми тактичними та стратегічними планами. Він нагадав, що під час нічних атак були використані балістичні ракети та керовані авіаційні ракети типу Х-59.

11 листопада о 8 годині ранку в Києві й області прогриміла серія вибухів. Повітряну тривогу оголосили після вибухів. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що сили ППО активно діяли на лівому березі Києва. Викликів рятувальників в столиці наразі не було.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що вибухи, що сталися вранці 11 листопада, були пов'язані зі роботою протиповітряної оборони. Російські окупанти випустили балістику в бік столиці. За даними Київської ОВА, в області не зафіксовано влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури. Однак у одному з районів області дві ракети потрапили у поле між населеними пунктами.