Політик пояснив, чому буряти йдуть воювати проти України

Згідно з бурятським опозиційним політиком Доржі Дугановим, економічне становище в національних регіонах РФ стало жахливим через політику кремлівського диктатора Путіна. Це призвело до того, що молоді люди змушені йти на контрактну службу до російської армії.

Дуганов зазначив, що буряти з самого початку не були проти України, а просто вирішили заробляти гроші, вступивши на контрактну службу. Внаслідок політики Путіна та московського керівництва, економічна ситуація в національних регіонах стала катастрофічною, і молодь не має іншого вибору, крім як іти служити в армію, щоб заробити якусь суму грошей. Завершується це тим, що вони потрапляють у цю "м'ясорубку".

Дуганов нагадав, що в Бурятії проживає велика кількість українців, і всі громадяни завжди жили дружньо і мирно, без жодних конфліктів чи претензій один до одного.

Влада Бурятії планує витратити кошти, призначені для дитячих майданчиків та ремонту дворів, на фінансування війни в Україні. Нещодавно повідомлялося, що пів тисячі бурятів покинули Україну після того, як ЗСУ отримали нову артилерію типу Himars.

Також варто зазначити, що в РФ військові комісаріати віддають повістки навіть тим людям, які не повинні були бути призваними. Особливо це помітно в регіонах, які зазнали значних втрат у війні з Україною - Якутії та Бурятії.