Польща розблокувала рух найбільшого вантажного пункту пропуску на кордоні

Рух транспорту на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» вже відновлено, таку інформацію оприлюднив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Закінчилася блокада пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ». З 14:00 там знову встановився нормальний рух вантажівок. У напрямку до України пройшли 15 транспортних засобів, які прибули на цей пункт пропуску. Також 25 вантажівок готуються оформити приїзд в Польщу», повідомив Кубраков.

Міністр нагадав, що найбільший вантажний пункт пропуску був заблокований більше місяця. «За цей період часу команда Міністерства та Посольства щодня працювала над розблокуванням. Ми провели багато зустрічей і переговорів на різних рівнях. Це була складна робота і вона ще не завершена. Кордон повинен бути повністю розблокований, і подальші блокування не будуть допускатися», додав він 

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок на пунктах пропуску «Краківець - Корчова», «Ягодин - Дорохуськ» та «Рава-Руська-Хребене», близько 14:00 (за українським часом).

Як у попередніх звітах, також було повідомлено, що страйк польських перевізників зупинив доставку допомоги для ЗСУ.

Читайте також:

  • Протести у Польщі. Чому це важливо для України
  • Заблокований кордон. Чи означає це, що нас не чекають в ЄС?