Популярність Ріші Сунака серед британців впала до рекордно низького рівня

Згідно з опитуванням YouGov, рівень підтримки прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака знизився до найнижчого рівня через постійні конфлікти, пов'язані з законопроєктом про висилку мігрантів до Руанди. За результатами опитування, лише 21% респондентів сприймають позитивно його діяльність, тоді як 70% мають негативну думку. Рейтинг сприятливості Сунака склав -49, що є рекордно низьким і порівняним з рейтингом колишнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона, коли він пішов у відставку.

Консервативній партії також не сприяє в рейтингу сприятливості, який склав -49. Тільки 20% опитаних висловилися позитивно про партію, тоді як 69% мають негативну думку. Лейбористська партія й лідер Кір Стармер, хоча й мають трохи знижений рейтинг, все ж показують вищі результати. Рейтинг сприятливості Стармера складає -22, а рейтинг партії -14.

Таким чином, жоден зі згаданих політиків та партій не має однозначно позитивного рейтингу сприятливості.

Проблема з популярністю Сунака та його партії пов'язана з законопроектом про висилку нелегальних іммігрантів до Руанди, який був схвалений в Палаті громад. Згідно з цим документом, Руанда є безпечною країною для відправлення осіб, які шукають притулку у Великій Британії. Відтепер рейси до Руанди не будуть скасовуватися з юридичних причин.

У листопаді Верховний суд Великої Британії визнав план уряду щодо висилки нелегальних мігрантів до Руанди незаконним. Cудді ствердили, що Руанда не є безпечною для біженців країною, тому відправлення нелегалів туди є нелегальним.

Міністр у справах міграції Роберт Дженрік не погодився з міграційною ініціативою Сунака і раніше відстав з посади через свою незгоду з міграційною політикою уряду та протиріччя з прем'єром. Він пояснив свою відставку тим, що законопроєкт про переселення "зайшов дуже далеко".