Посилення мобілізації в Україні: як оновити дані студентам

Посилення мобілізації в Україні: як оновити дані студентам

Українцям розповіли, у який термін потрібно оновити військово-облікові дані студентам.

Як повідомляє сайт "Хвиля", у юриста Ярослава Звоненка є нагадування для українців щодо оновлення військово-облікових даних згідно з новим законом про мобілізацію.

18 травня в Україні набув чинності закон №10449, який передбачає, що всі військовозобов'язані особи повинні оновити свої персональні дані протягом 60 днів. Звоненко пояснив, як це зробити студентам, зазначивши, що обов'язок актуалізації даних студенти повинні виконувати у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Військово-облікові дані включають особисту інформацію, освіту, сімейний стан, місце роботи, стан здоров'я та інші дані, які визначені законодавством. Актуалізацію даних мають виконувати всі чоловіки віком від 18 до 60 років та жінки з військово-обліковою спеціальністю згідно з Додатком 1 до Закону "Про військовий обов'язок та військову службу".

Для актуалізації даних є два способи: офлайн (особиста зустріч у центрі комплектування та соціальної підтримки або через Центри надання адміністративних послуг) та онлайн (через електронний кабінет).

Невиконання цього обов'язку може призвести до адміністративної відповідальності та нарахування штрафу. Юрист нагадав, що оновлення даних є не лише законним обов'язком, а й запорукою мобілізаційної готовності.

Читайте також: