Працівникам телемарафону збережено бронювання від мобілізації

Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердило, що телеканалам, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини", зберігається бронювання від мобілізації. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з наказами Мінкультури, таким статусом володіють кілька телеканалів, серед яких "Ми-Україна", "1+1", ICTV, "Інтер", "Рада" та "Суспільні новини".

Також цей статус отримали багато інших медіаорганізацій, зокрема ВВС, Укрінформ, "Новий канал", "Старлайн медіа", "СТБ", "Хмарочос медіа", "УНІАН ТБ", Deutsche Welle, "ТЕТ", "НБМ", Національна спілка журналістів України та інші.

Раніше повідомлялося, що для діячів культури, які не є працівниками стратегічних підприємств, бронювання неможливе. Проте в кожному закладі, що відноситься до стратегічного напряму, було забезпечено бронювання 50% військовозобов'язаних.

Українські телеканали також отримали фінансову підтримку на проведення телемарафону. Загальна вартість контракту з "Кінокіт" склала 104,9 млн грн, а держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" виділило 146,72 млн грн на створення інформаційних програм та матеріалів.

Думки про марафон

Наразі депутат Верховної Ради Ярослав Юрчишин заявив, що якщо марафон не зможе повернути довіру глядачів і не отримає фінансову підтримку, варто подумати про його завершення. Це стосується питань міжнародної фінансової допомоги та зменшення її обсягів.

Читайте також:

  • Цензура в Україні. Коли в ефір повернуть телеканали "П'ятий", "Прямий" та "Еспресо"?
  • Фірташ, Коломойський, Пінчук. Як олігархи розжилися на телемарафоні
  • Фінансова ревізія Єдиного телемарафону не на часі? Голова Рахункової палати зробила заяву