Прикрив собою побратимів. Згадаймо капелана, парамедика та «кіборга» Олега Марінченка

Українці вшановують пам'ять Олега Марінченка

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять тих, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні згадаємо Олега Марінченка, який загинув 18 серпня 2022 року на Херсонщині. Він був бойовим медиком і капеланом, який надавав допомогу пораненим побратимам. Останнім його словом було "амінь".

Олег народився і жив у Києві. Починаючи з 2014 року, він їздив на фронт як військовий капелан і брав участь у революції гідності. Він також отримав поранення і контузії при обороні Донецького аеропорту.

Олег почав своє служіння українській армії під час повномасштабного російського вторгнення в Україну. Він став медиком і капеланом у 206-му батальйоні 241-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Він рятував і підтримував побратимів, загинувши від прильоту міни.

Часом ми сиділи з ним і просто чекали своєї смерті...

Олег Марінченко

Олег був відомий своєю релігійністю і вірою в справу захисту країни. Він був висвячений у старшого диякона і був розрахований на повну втрату себе заради своїх друзів. Його загибель залишила багато хто в скорботі та з великою вдячністю до нього.

Олег Марінченко похований у Києві, залишивши за собою дружину, доньку і онуків. Його пам'ять буде вічно жити серед українців.