Путін розв'яже постійні війни в Європі, якщо не перетворити "сірі зони" на "червоні лінії" – Волкер

"Сірі зони" в Європі повинні перетворитися на червоні лінії для російського диктатора Володимира Путіна.

Інакше Європа стане для Путіна постійним полем бою. Про це заявив експосол США при НАТО, колишній спецпредставник у справах України Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Нам потрібно, щоб Україна перемогла і захистилася від Росії. А потім нам потрібно ліквідувати ці "сірі зони", які виявилися спокусою. "Сірі зони" це "зелені лінії", і ми повинні зробити їх "червоними лініями", і сказати: ні, всі ці території тепер під єдиною парасолькою, і ми будемо їх захищати", сказав Волкер.

На його думку, наступними об'єктами нападу РФ можуть стати Латвія, Литва, Грузія, Молдова, Фінляндія. Адже Путін повністю ігнорує європейську безпеку і відновлює Російську імперію

"Якщо Путін переможе Україну, він піде далі й атакує десь іще, і в нас буде постійна війна в Європі", прогнозує експосол США при НАТО.

11 липня у спільному комюніке країни НАТО заявили, що запросять Україну до Альянсу, коли країни-члени погодяться і всі умови буде виконано.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що тепер Україні не потрібно виконувати ПДЧ і таким чином шлях до НАТО скоротився з "двох кроків" до "одного".