Путін тисне на Захід, аби змусити Україну до переговорів – ISW

Російська Федерація готується до нового етапу інформаційної кампанії проти України.

Москва прагне посилити тиск на Захід й змусити Україну до переговорів про мир на вигідних Кремлю умовах, зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Напередодні глава міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров під час свого візиту до турецької Анкари заявив, що Росія не відмовляється від переговорів, якщо вони будуть враховувати "законні" інтереси Москви. Він також натякнув Заходу, що там довгий час зі зневагою ставилися до РФ, згадавши про важливість так званих денацифікації та демілітаризації України", йдеться у свіжому звіті ISW.

Американські експерти вважають, що таку риторику Кремль озвучив не просто так. Найімовірніше, російський диктатор Володимир Путін має намір посилити інформаційний тиск, аби знову спробувати нав'язати Україні свої умови миру напередодні очікуваного контрнаступу з боку Збройних сил України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Побоювання з приводу втрати нових окупованих територій в Україні під час очікуваного майбутнього українського контрнаступу спонукають Кремль активізувати поточну інформаційну операцію, спрямовану на те, щоб змусити Захід запропонувати Києву піти на поступки й примусити до переговорів на більш вигідних для Росії умовах", наголосили в ISW.

7 квітня Лавров приїхав в Анкару для переговорів із турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу. Російський чиновник видав нові ультиматуми щодо України. Він прокоментував заклики до переговорів з Україною, назвавши це черговим "прийомом" й вказав, що Москва не проти миру, але на власних умовах.

Президент Російської Федерації Володимир Путін зосередився на посиленні економічного контролю над Білоруссю. Під час нещодавньої зустрічі з самопроголошеним президентом країни Олександром Лукашенком російський диктатор наголосив на важливості створення спільної системи непрямих податків, а також посилення заходів щодо формування загальних стандартів для російських та білоруських промислових підприємств.