Ракетний удар по Чернігову. Є загиблі, багато поранених (оновлено)

Російські війська вдарили ракетами по Чернігову

Вранці 17 квітня російські війська здійснили ракетний обстріл міста Чернігов. За даними v.org міського голови Олександра Ломако, у результаті нападу є загиблі та поранені. Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи.

Кількість загиблих та постраждалих

Станом на 15:49 відомо про 15 загиблих та 61 постраждалого. Також повідомляється, що 16 будинкам завдано пошкоджень, зокрема пошкодження вікон. Зараз проводиться обхід та оцінка стану квартир.

Атака трьома "Іскандерами"

Заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба повідомив, що по місту ударили трьома ракетами "Іскандер".

Відключення комунікацій у районі обстрілу

Внаслідок обстрілу було відключено всі комунікації у районі, де стався напад. «Ми відключили світло та газ, щоб уникнути додаткових руйнувань», - заявив Олександр Ломако. Він також додав, що були атаковані об'єкти соціальної інфраструктури, не пов'язані з критичними об'єктами.

Блок галереї

Чернігівський обласний центр крові потребує негайної допомоги донорів через наслідки обстрілу.

Обстріли також в Одесі

Після атаки на Чернігівщину, вибухи також відбулися в місті Одеса під час повітряної тривоги. Місцеві жителі повідомляють про один вибух. Керівник Одеської ОВА Олег Кіпер закликав мешканців бути в безпечних місцях під час повітряної тривоги.

Повітряна тривога в Україні

Станом на 08:49 оголошено повітряну тривогу для Києва та північних регіонів України. Було повідомлено про загрози для столиці. Вибухи пролунали в Чернігові. Однак на 09:28 повітряну тривогу скасували.