Реальних суперників немає: хто може замінити Путіна на посаді президента РФ — WP

Президент Російської Федерації Володимир Путін вже при владі майже 25 років. Його режим не допускає конкуренції, тому для спадкоємців залишається "мало місця".

Про це аналітик Адам Тейлор написав у статті для Washington Post.

За словами Тейлора, немає підстав вважати, що Путін піде у відставку. Багато спостерігачів вважають, що він буде правити до кінця своїх днів.

Стаття зазначає, що Путін усунув з життя всіх своїх політичних конкурентів, включно з Олексієм Навальним, Борисом Нємцовим та Євгеном Пригожиним, колишнім главою приватної військової компанії "Вагнер". На майбутніх виборах, які відбудуться 17 березня, не було допущено жодного справжнього противника, який би був проти війни з Україною.

Тейлор зазначив, що найвідомішим "учнем" Путіна є Дмитро Медведєв, який був президентом Росії з 2008 до 2012 року. Тоді його вважали потенційним "реформатором". Але зараз він відомий своїми агресивними заявами щодо Заходу та України.

Експерт також згадав міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Він добре відомий, але не має народної підтримки. Іншим популярним серед росіян є мер Москви Сергій Собянін.

Повідомляється, що дуже впливовою особою є секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев. Він виділяється "яструбиним" мовленням, хоча мало хто знав про нього до початку повномасштабної війни в Україні.

Тейлор зазначив, що зараз у Путіна немає справжніх суперників, тому всі спекуляції про майбутнє Росії часто пов'язані з його здоров'ям. Це свідчить про те, що якщо політична ситуація в Росії не зміниться, то Володимир Путін помертвий залишиться в своїй посаді. Багато хто передбачає, що коли президент Кремля нарешті покине свою посаду, розпочнеться запекла і хаотична боротьба за владу.

Джерело: Фокус