Резніков відповів, коли Україна почне використовувати винищувачі F-16

Україна вже навесні 2024 року може почати використовувати винищувачі четвертого покоління F-16.

Водночас важливо враховувати час на навчання пілотів та підготовку інфраструктури, заявив міністр оборони Олексій Резніков виданню Bild.

"Я сказав би, що поява F-16 на фронті може відбутися навесні наступного року, тому що ми вже почали курси підготовки наших пілотів, інженерів і техніків", сказав він.

Для використання літаків в Україні необхідно підготувати інфраструктуру.

"Це має зайняти як мінімум пів року, а може, і трохи більше", додав Резніков.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше союзники України заявили про створення авіаційної коаліції для передачі державі сучасних винищувачів, зокрема F-16.

"Поява винищувачів на фронті може змінити правила гри у війні. Ми повинні покласти край домінуванню Росії в небі, за межами поля бою. Літаки F-16 стануть частиною протиповітряної оборони. Ми можемо посилити наші можливості в небі для захисту повітряного простору, тобто наших міст. Для нас це було б великим проривом. Дуже великим", зазначив міністр.

Міністр оборони Данії повідомив, що його країна і Нідерланди передадуть Україні винищувачі F-16. Зокрема, Данія передасть 19 американських літаків, сказала прем'єр-міністерка Метте Фредеріксен.

20 серпня президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте уклали проривну домовленість. Після тренування українських пілотів та інженерів Нідерланди передадуть 42 літаки.