РФ готує новий наступ улітку 2024 року: що допоможе ЗСУ утримати фронт

Російська армія готується до нового наступу влітку 2024 року

За даними аналітиків, Росія планує здійснити великий наступ на території України влітку 2024 року. Тим часом, навесні цього року окупаційні війська продовжать атакувати по всій лінії фронту з метою дестабілізувати українські оборонні позиції.

Зауважується, що успішність України у збереженні територій та здійсненні протидії новому російському наступу залежатиме, ймовірно, від допомоги Заходу.

Повідомляється, що Росія намагається збекерувати темп наступальних операцій по всій лінії фронту, зосереджуючи основні зусилля на просуванні на захід від Авдіївки. Щодня з боку ворожих сил фіксуються десятки атак, які мають на меті прорив оборони України.

Україна, вимушена через затримки у отриманні допомоги від Заходу, вкладати приоритет у оборону критичних ділянок фронту, що збільшує ризик прориву Росії на інших ділянках. Брак озброєння призвів до зростання крихкості лінії фронту, незважаючи на повільний наступ російських військ.

Окупант

Путінські війська планують скористатися вразливістю України навесні та влітку 2024 року, намагаючись прорватися до тих пір, поки погодні та ландшафтні умови не стануть перешкодою для механізованого маневру на широкому фронті.

Окупанти можуть спробувати зберегти темп наступальних операцій незалежно від складних погодних та рельєфних умов, здійснюючи атаки до прибуття запасів української техніки, яку обіцяли Захід. Українські та західні офіційні особи все частіше попереджають про нестачу військової техніки та масштабний наступ Росії літому 2024 року.

На сьогоднішній день цілі російського наступу влітку 2024 ще не відомі і, ймовірно, стануть відомими лише під час його початку. Проте, аналітики впевнені, що військове командування Росії буде намагатися отримати будь-яку вигоду з досягнених успіхів найближчими тижнями.

Нагадаємо, що раніше Європейський Союз закликав до вирішення конфлікту між Росією та Україною цієї весни та влітку.