Росія готується відкрити ще один напрямок фронту, – комбат ЗСУ

Росія готує додатковий резерв для відкриття нового відрізку фронту. Про це повідомив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко. Він зауважив, що Росія проводить секретні мобілізаційні процеси та підняла ставку за контракт із російськими окупаційними військами. Наразі платять від шести тисяч доларів, що для провінційних містечок РФ є значною сумою. Федоренко стверджує, що Росія формує додатковий резерв, який може бути використаний для продовження наступу на поточній лінії, або для відкриття нового напрямку бойових дій.

Російські війська активізували свою діяльність на Лиманському напрямку, але знизили темпи на Куп'янському напрямку. Віталій Кличко вважає, що Київ може знову стати об'єктом атаки Росії. Вже на Київщині триває будівництво фортифікаційних споруд, встановлено бетонні піраміди та облаштований протитанковий рів.

Ветеран розвідки Василь Богдан вважає, що Росія не зможе наростити достатній потенціал для широкомасштабного наступу на протязі наступних трьох-чотирьох місяців. Також генерал-лейтенант Чарльз Браун заявив, що побоювання про масштабний наступ російських окупантів можуть бути перебільшеними.

Раніше президент Зеленський повідомив, що ситуація на фронті стабілізувалась, але є можливість нового наступу з боку Росії.