Росія почала розгортати в Україні нову дивізію десантників – британська розвідка

За даними розвідки, на тимчасово окупованій частині Херсонщини російські загарбники почали розгортати новосформовану дивізію десантників. Ця інформація була оприлюднена міністерством оборони Великої Британії.

104-та армійська десантно-штурмова дивізія, яка розгортається на окупованій Херсонщині, в Україні формується вперше. Рішення про відновлення цього підрозділу, який раніше був зменшений до розміру бригади, було оголошено міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. За аналітиками, до складу 104-ї дивізії ймовірно включаються 337-й полк і 52-га артилерійська бригада.

Звідки розвідка заявляє, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії є недостатнім і нижчим за стандарти елітних десантників. Командування повітряно-десантних військ Росії, під керівництвом генерал-полковника Михайла Тєплінського, відповідальне за оцінку і контроль цього підрозділу.

Наразі триває 645-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу відбулося 101 бойове зіткнення. Авіація Сил оборони завдала два удари по районах розташування ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, а також два удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Ракетні війська поразили три пункти управління, два склади боєприпасів та два райони розташування ворожого особового складу, озброєння та військової техніки.