Росія вербує українців на окупованих територіях до загонів ПВК «Вагнер» в Африці

Росія використовує окуповані території для вербування українців в африканській війні як частина ПВК "Вагнер". Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За повідомленням, ПВК "Вагнер" запрошує українців у віці від 22 до 50 років на контрактну роботу в обмін на заробітну плату у розмірі 240 тис. рублів протягом шести місяців. Крім військових обов'язків, кандидати повинні будуть викопувати корисні копалини в Африці, повідомляє ЦНС.

Нагадується, що "Вагнерівці" були помічені в Африці вже у 2017 році, аргументуючи свою присутність боротьбою з американським впливом.

У Центрі додають, що Росія має репутацію постійних війн та порушень міжнародного гуманітарного права, яке забороняє вербування місцевого населення до військових організацій.

Санкції та дії Євросоюзу

США ввели санкції проти двох компаній в Росії та Центрально-Африканській Республіці, які сприяли діяльності ПВК "Вагнер" та інших бойовиків в Африці, повідомляється.

Брайан Нельсон, заступник міністра фінансів США, зауважив, що Росія використовує підприємства, пов'язані з ПВК "Вагнер", для отримання доходів та просування своїх інтересів в Африці.

У той же час Євросоюз скасував санкції проти командира ПВК "Вагнер".

Катастрофа російського бізнес-джета

Вечіром 23 серпня в Тверській області Росії розбився бізнес-джет ПВК "Вагнер" під керівництвом Євгена Пригожина. Усі пасажири та екіпаж загинули, включаючи кухаря Путіна. Росавіація опублікувала повний список пасажирів та екіпажу літака Embraer-135.

Читайте також:

  • Найманець-вагнерівець: Власником ПВК «Вагнер» є Путін
  • «Вагнерівець» привселюдно розстріляв свого бізнес-партнера у ресторані (відео)