Росіяни вдарили по центру Миколаєва й атакували Одесу: багато жертв

У ніч проти 20 липня в Одесі та Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

У Миколаєві поранення отримали мінімум дев'ять людей, серед яких четверо дорослих та п'ятеро дітей, повідомив у Telegram начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Росіяни вдарили по центру міста. Горить гараж та триповерхова будівля. Пожежники виїхали", написав Кім, але не уточнив інформацію про кількість загиблих.

Мер міста Олександр Сєнкевич поінформував, що від вибуху утворилася величезна вирва біля триповерхового житлового будинку.

"Пожежа дуже серйозна. На місці події працюють рятувальники, які займаються ліквідацією займання та наданням допомоги постраждалим. Довкола багато пошкоджених будинків. Зранку наші комунальники будуть відпрацьовувати. На іншій адресі горять кілька гаражів. Рятувальники гасять", зазначив він.

ОНОВЛЕНО 6:20

Всього в Миколаєві постраждало 18 осіб, із них дев'ять госпіталізовано. Двох людей врятували з-під завалів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В Одесі та області під час повітряної тривоги теж пролунали вибухи. Поранення отримали двоє людей, повідомив голова Одеської обласної адміністрації Сергій Кіпер.

"У середмісті обласного центру виникла пожежа, яка охопила площу близько 300 квадратних метрів, спричинивши руйнування. Наразі на місці події працюють відповідні служби для ліквідації наслідків і надання допомоги постраждалим", додав він.

Також, повідомляється про "приліт" в області.

Оновлено 7:35

Під час нічної атаки по Одесі отримали поранення чотири людини, зруйновано адмінбудівлю в центрі міста, вибуховою хвилею пошкодило низку будинків. В області влучили в складські приміщення.

Сьогодні вночі повітряна тривога була оголошена у південних та центральних областях України. Вибухи лунали в Одесі, Сумах та Миколаєві.

Вчора в Одеській області російські окупанти обстріляли портову та критичну інфраструктуру. Атакували ракетами "Онікс", Х-22 та X-59. Останню вдалося збити на підльоті до берега. Вона впала в одному з кварталів Одеси й утворила велику вирву. Троє людей отримали поранення.