Російська фехтувальниця така ж брудна, яка армія РФ: Кулеба відреагував на дискваліфакацію Харлан

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародну федерацію фехтування дозволити українці Ользі Харлан і далі змагатися на чемпіонаті світу з фехтування.

Росіянка Анна Смирнова програла і вирішила зіграти брудно, так само, як діє російська армія на полі бою. Про це Кулеба заявив у четвер.

"Анна Смирнова програла у чесних змаганнях і вирішила зіграти брудно з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою", сказав міністр.

Ольга Харлан перемогла у чесному змаганні та гідно показала себе, заявив Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я закликаю FIE відновити права Харлан і дозволити їй змагатися", заявив міністр закордонних справ.

Anna Smirnova lost the fair competition and decided to play dirty with the handshake show. This is exactly how Russian army acts on the battlefield. Olha Kharlan won the fair competition and showed dignity. I urge @FIE_fencing to restore Kharlan's rights and allow her to compete. pic.twitter.com/ocGXoGxN30

Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) July 27, 2023

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонату світу після того, як вона відмовилася потиснути руку "нейтральній" атлетці з країни-агресорки Російської Федерації Анні Смірновій. Харлан перемогла росіянку у першій сутичці на стадії плей-оф.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову "привітання" з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою дискваліфікацією з турніру.

У Федерації фехтування України заявили про апеляцію на дискваліфікацію.